Also follow us on:
Weblog Gertjan van Stam Twitter Facebook Linkedin

Become a volunteer in Zambia

OK-ASSISTENT
Er is geen officieel getraind OK-personeel aanwezig in Macha. Er zijn wel veel ervaren en goedwillende 'general hands', die de boel runnen, maar het ontbreekt aan gedegen opgeleide mensen. Dus lekker meewerken op de OK, waarnaast training wordt gegeven voor enthousiastelingen, behoord tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er nog het een en ander verbeterd worden aan infectie controle en het steriliteits principe op de OK. Dit moet meer of minder rigoreus aangepakt worden, dus moet er een plan komen hoe het met de beschikbare middelen en omgeving het meest optimaal zou kunnen zijn.
We zoeken iemand die hier zin in heeft. Naast allerlei 'Afrikaanse bush ervaringen' die Macha biedt is het dus een professionele uitdaging om te zien hoe de situatie in de OK verbeterd kan worden zodat de kwaliteit van de dienstverlening beter wordt.

VERLOSKUNDIGE
Naast bevalling in Macha Mission Hospital worden in de omgeving ook veel bevallingen thuis gedaan, met hulp van familie of traditional birth attendants (TBAs). Deze TBAs hebben een kortdurende training gehad in het begeleiden van ongecompliceerde bevallingen en het herkennen van signalen en symptomen van complicaties. De praktijk heeft geleerd dat het weer tijd wordt voor een opfris cursus voor de getrainde TBAs. Door personeels tekort komt het er niet van dat dit georganiseerd wordt. Assistentie in de vorm van een gediplomeerde verloskundige is gewenst!

IT-PROFESSIONAL
In Macha ontwikkelt zich een ICT centrum in de bush. Een unieke situatie in Zambia and beyond. VSAT technologie, met Internet, VoIP, Linux netwerk server, SIP phones, GSM/VoIP gateway, WLAN, en meer is aanwezig of wordt ontwikkeld. The sky is the limit, en dat betekent dat er veel werk is in uitzoeken, proberen, experimenteren, implementeren en beheren. Daarnaast wordt lokale mensen getraind in al deze ICT technologie, diensten en gebruikersinterfacen. Een enorme uitdaging, die zowel lokale als remote input behoeft. Toch moet je het gezien en gevoeld hebben wil je echt snappen wat de uitdagingen in de bush zijn. Dus zoeken we een enthousiaste ICT expert die als vrijwilliger een tijd in het team wil meedraaien om te trainen, voor te doen, en mee te doen om alhier een beheersbare en begrijpbare state-of-the-art opzet mee te helpen realiseren.

PartnersOver i de organizatieWeblog Gert Jan van StamNieuwsbriefWord donateur